preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić

U četvrtak, 26. studenoga 2020. godine je u prostorima Osnovne škole „Mladost“ Jakšić održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić na adresi Kolodvorska 2, Jakšić, Osnovne škole „Mladost“ Jakšić“ prijavljenog na Poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ referentne oznake  4c.1.4.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. studenoga 2018. godine. Podršku Školi u pripremi i provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije- Panora.

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja te koordinatora zaštite na radu, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova, promidžba i vidljivost te aktivnost upravljanja projektom.

Izvođenjem građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih radova poboljšale su se sljedeće mjere: toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom tavanu, zamijenila se vanjska stolarija, unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom, ugradio se novi sustav grijanja i hlađenja te ventilacije.

Energetska obnova je rezultirala uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 63,85% u odnosu na stanje prije energetske obnove dok je zgrada ostala u energetskom razredu C uz značajno bolje parametre.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 5.024.325,11 kuna, pri čemu bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose do 2.913.643,63 kuna. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini financira projekt u iznosu do 1.327.381,29 kuna čime je udio vlastitog sufinanciranja značajno umanjen.

Završetak cijelog projekta očekuje se do kraja veljače 2021. godine.

Uz domaćina, ravnatelja jakšičke Osnovne škole, prof. Boška Obradovića na završnoj konferenciji su između ostalih bili, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Projekt su kroz prezentaciju predstavili predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije „Panora“, Jelena Ferdebar i Slaven Zrnc.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 27. 11. 2020. 09:00

Sjećanje na žrtvu Vukovara

18.11. obilježavamo kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovar. Učenici naše škole palili su lampione u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Vrijedni petaši crtali su vodotoranj i vučedolsku golubicu, a šestaši su ih izrađivali od različitih materijala, sedmaši i osmaši su  na satima Hrvatskoga jezika pisali pisma Vukovaru, braniteljima, prijateljima i Siniši Glavaševiću.

 

Dragi Siniša!

Na satu hrvatskoga jezika pričali smo o Vukovaru. Gledajući i slušajući tvoja javljanja, jako me fascinirala tvoja hrabrost. Kako se nisi bojao da će te uhvatiti? Kako si uspio saznavati informacije? (…) Hvala ti puno!

                                                                                              Veronika Anušić, 8.a

Dragi grade Vukovaru,

Za dva dana obilježit ćemo trenutak kada si pao od silnih udaraca, iscrpljenosti, boli, tuge i jada. (…) Sretna sam jer, svu bol koju su ti nanijeli tvoji neprijatelji, ti si prebolio. Sve padove koje si doživio, ti si prebrodio. (…) Tvoja sudbina dokaz je svima da i iz najteže situacije možemo ustati i oporaviti se!

                                                                                              Mirta Svjetličić, 8.a

Dragi Vukovaru!

Hvala ti za tvoju veliku žrtvu. Žao mi je što ti nisam mogao pomoći. (…) Znaj da će svi naraštaji pamtiti tvoje junaštvo i tvoju veliku hrabrost! Svojom teškom i upornom borbom pomogao si cijeloj Hrvatskoj. (…) Postao si simbol borbe i vjere u bolje sutra.

                                                                                                Ivan Fahr 8.a

Dragi Vukovaru,

grade plemeniti i borbeni! Čvrsti zidu lijepe naše Hrvatske! Pitam se što li si skrivio? Čemu tolika mržnja prema tebi i ljudima koje si godinama u svome krilu držao? Zašto je potrebno nanositi bol nedužnim ljudima i nedužnom gradu? (…) O Vukovaru, vidim koliko si hrabar, ali osjetim tvoj strah i bol i čujem jecaje.  (…) Tvoja duša borila se u krvi i dimu protiv mržnje i zlobe. (…) Možda više nisi isti, ali zauvijek ćeš biti ustrajan i ponosit!

                                                                                                   Nika Žiberna, 8.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 17. 11. 2020. 11:12

Mali znanstvenici

Povodom Svjetskog dana izumitelja koji se obilježava 9.11. učenici produženog boravka upoznali su se izumima naših najvećih izumitelji poput Nikole Tesle i Slavoljuba Penkale.

Potaknuti njihovim otkrićima krenuli smo u istraživački rad izvođenjem pokusa. 
Učenici su na jedan dan postali mali istraživači.
 Tko zna, možda ljubav prema znanosti jednoga dana preraste u nešto puno ozbiljnije i naši mali istraživači postanu novi izumitelji.
 
                                               Učiteljica :
                                          Marina Škrobić
 
Fotografije možete pogledati u foto galeriji.
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 16. 11. 2020. 12:30

Mjesec hrvatske knjige

Ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je 50 . obljetnici obilježavanja Dana planete Zemlje, a glavni moto je Razlistaj se!

U našoj smo školi obilježili Mjesec hrvatske knjige s nekoliko radionica , a svoj doprinos očuvanju prirode dali smo koristeći stare knjige za otpis kao  materijal za izradu novih umjetničkih radova.  Kako smo otpisanim knjigama udahnuli život i što smo još stvarali na radionicama možete pročitati pod ::opširnije:: , a fotografije s radionica i izložbe možete pogledati u našoj foto galeriji. 

                                         Školska  knjižničarka:

                                                Melita Horžicky-Radotić

  :: opširnije :: 


objavio: Boško Obradović  datum: 11. 11. 2020. 12:54

Video uradak školske zadruge Mladost

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video uradak školske zadruge "Mladost" s 32. državne smotre učeničkih zadruga  u Vinkovcima.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNKucBnll7I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR08fhraEKigLmhETkYrolIsUrX292dbE1pLMHr6EO7oZvvEKJ-w8iO0MR4

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 28. 10. 2020. 12:44

Domaćinstvo

Domaćinstvo  ,izvannastavna skupina u višim razredima zasnovana na načelima nekadašnjeg tečaja domaćinstva  (prehrana, stanovanje, odijevanje), članica je Zadruge Mladost o ove godine joj je druga godina rada.

Nakon pripremanja pekmeza od jabuka i dunja koji smo kuhali za državnu smotru, nastavljamo s radionicama uživo jer su sve članice učenice istog razreda pa nema miješanja skupina.  Odradile su tri radionice  ( kuhanje pileće juhe s noklicama, punjene pohane palačinke i fritule).

 

                                  Učiteljica Marta Gašparić

Fotografije možete vidjeti u našoj foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 27. 10. 2020. 10:53

Vrijedne ruke

Na satima domaćinstva vrijedne ruke svaki tjedan rade nešto drugo. Prošli tjedan mijesile su tijesto i oblikovale slance. Uz pomoć dobre susjede slance smo ispekli i u slast  ih pojeli. Ovaj tjedan vrijedne ruke uređivale su školski okoliš. Počupale travu, suho cvijeće i posadile šarene maćuhice. I opet se malo zasladile... 

Ove male , vrijedne ruke žive u Treštanovcima i vesele se svim zadatcima koji ih u školi dočekuju.

                                               Učiteljica Ivana Svjetličić

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 23. 10. 2020. 10:18

Obavijest roditeljima i učenicima PŠ Rajsavac

Poštovani roditelji,

zbog epidemioloških mjera Područna škola Rajsavac će od petka 23.
listopada raditi po modelu C.

To znači da će učenici imati online nastavu do 3. studenog. Sve važne
informacije dobit ćete od učitelja Marijana Grubešića.


                                                                Ravnatelj:

                                                               Boško Obradović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 22. 10. 2020. 10:23

Sudjelovanje OŠ „Mladost“ Jakšić na 32. državnoj smotri zadruga u Vinkovcima

U učeničkim zadrugama učenici stječu i primjenjuju znanja, stječu radne navike kroz učenje, shvaćanje i razumijevanje. Baš iz tog razloga već 32. godine se održava državna smotra učeničkih zadruga u Vinkovcima.

Ove godine na 32. državnoj smotri učeničkih zadruga sudjeluje učenička zadruga Mladost, a smotra se održava od 25.listopada 2020. godine. Zbog  epidemiološke situacije smotra je ove godine virtualnog karaktera. Učenička zadruga Mladost snimila je videozapis u kojem pripremaju jedan od proizvoda zadruge. Izabran je proizvod izvannastavne skupine Domaćinstvo - pekmez od jabuka i dunja „Mladost.“ Pekmez su kuhale marljive učenice Sabina Kuba i Nikolina Raguž koje su već iskusne u kuhanju ovog proizvoda jer su ga pripremale i prošle godine. Izradu pekmeza nadgledala je jedna od dviju voditeljica zadruge i voditeljica Domaćinstva – Marta Gašparić, dok je videozapis snimila i montirala druga voditeljica – Valentina Strarčević, koja ujedno vodi izvannastavnu skupinu – Filmska skupina. Učenice i mentorice vesele se ovom sudjelovanju, a kao nagradu za svoj trud dobit će i prigodne poklone.

Fotografije pogledajte u foto galeriji.

                             

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 21. 10. 2020. 10:22

Nova satnica u razrednoj nastavi

 

Prijepodnevna smjena

1. sat  8 05 - 8 45

2. sat  45 - 9 25

3. sat  25 - 10 05

4. sat 10 05 - 10 45

5. sat 10 45 - 11 25

 

U poslijepodnevnoj smjeni nema promjena.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 20. 10. 2020. 11:00

Dan kruha

Danas su učenici razredne nastave  i učenici u produženom boravku u svojim učionicama obilježili Dan kruha. Kako su ukrasili svoje učionice pekarskim proizvodima i koje aktivnosti su proveli možete pogledati u našoj foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 16. 10. 2020. 12:39

Natječaji

U rubrici Natječaji objavljeni su natječaji za učitelja/icu engleskog jezika, učitelja/icu glazbene kulture, učitelja/icu informatike, učitelja/icu njemačkog jezika i učitelja/icu slovačkog jezika i kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 14. 10. 2020. 17:19

Dječji tjedan u OŠ "Mladost" Jakšić Vijest ima dokument u privitku

Svako dijete u svijetu ima pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo. Svako dijete bi trebalo osjetiti ljubav i dobrotu, mir i zadovoljstvo, igru i sreću. Zato se diljem svijeta obilježava tjedan posvećen djeci kako bi se odrasli osvijestili i shvatili da je za zdravo društvo vrlo bitno sretno djetinjstvo svakog djeteta. Osim igre i zabave, kod djece je potrebno osvijestiti da uz određena prava i povlastice bitno je biti i odgovoran.

Međunarodni dječji tjedan ove se godine obilježavao od 5. listopada do 11. listopada. U OŠ „Mladost“ Jakšić učenici razredne i predmetne nastave cijeli su tjedan obilježili raznim zanimljivim aktivnostima. Kamenčić je zakotrljala učiteljica Ivana Novak Kamenčak, a učitelji i učenici kroz razne su aktivnosti htjeli osvijestiti važnost poštivanja i uvažavanja svakog djeteta koje bi svoje djetinjstvo trebalo provoditi u igri okruženo svojom obitelji i razumijevanjem. Cijeli je tjedan bio protkan glazbom, crtanjem, bojanjem, igrom, kuhanjem i mnogim drugim zanimljivostima u kojima su se djeca izrazito zabavila i uživala u svakom trenutku. Najvažnija poruka, koju smo u ovom tjednu uspjeli ostvariti i zbog koje smo ponosni, ogroman je osmijeh na dječjim licima.

Moto cijelog ovog tjedna zanimljiv je citat „Ljubav djeci prije svega!“

Pod ::opširnije:: možete pročitati cijeli članak koji su napisale naše školske novinarke Veronika Bošnjak i Nika Žiberna , pogledati video uradak učenika 3.a razreda te vidjeti kako su dječji tjedan obilježili učenici 6. b i 7.b 

Fotografije se nalaze u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 12. 10. 2020. 10:33

Jesenska svečanost u 2. razredu

"Jesen je godišnje doba darivanja. Dozrijeva voće i povrće i mnoge biljke daruju baš u jesen svoje plodove. To je vrijeme slavlja jer jesen nagrađuje ljude za sav trud koji su uložili brinući se i njegujući biljke tijekom godine." 

                                                                      Tamara Vrbanović

   Učenici 2. a razreda pozdravili su jesen Jesenskom pjesmom. Na satu hrvatskog jezika glumili su u igrokazu Jesenski razgovori. Od kuće su donijeli jesenske plodove iz svojih vrtova i na satu prirode i društva uredili jesenski kutak. Prisjetili su se i starih igara - vožnja tački, skakanja u vreći, čvorak, nošenje kukuruza u košari, trčanja s kestenima u žlici.

Zaključili su da ljudi s  pravom ovo godišnje doba nazivaju "zlatna jesen".

                                       Đurđica Gjajić

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 9. 10. 2020. 11:50

Mali majstori na domaćinstvu

 Učenici PŠ Treštanovci na izvannastavnoj aktivnosti se bave domaćinstvom. Budući ove godine nastavu pohađa 6 dječak i samo 1 djevojčica ( koja je danas bolesna), učiteljica je odlučila baviti se češće "muškim" poslovima u kući i oko nje. Tako su se danas na satu domaćinstva dječaci bavili vijcima i odvijačima različitih vrsta. Cilj ovakve nastave je razvijati spretnost i finu motoriku koja je potrebna u svakodnevnom životu. Slike ipak najviše govore koliko je sat bio zanimljiv.

                                             Učiteljica Ivana Svjetličić

Fotografije pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Horzicky-Radotic  datum: 8. 10. 2020. 12:06
» Arhiva naših vijesti    
 


Nastava na daljinu

 


Tražilica

Korisni linkovi

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju